שלום רב , עקב אכילס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/11/2023 | 01:13 | מאת: יונתן

יש דלקת בעקב אכילס לילד שלי בן 13.5 מעומס מתחרה גודו. הרופא נתן איבופן 400 פעם ביום ל10 ימים. בטעות משום מה נתנו כל הזמן 2 ביום !. האם זה פוגע בריפוי ומאיט את זה? האם זה גורם נזק ?

13/11/2023 | 02:15 | מאת: יונתן

אנחנו נתנו לו פעמיים ביום ל 8 ימים . הבנתי שזה מאיט את ההחלמה וחזרה לאימון או שזה לא קשור , הילד שוקל 57 ק"ג . אדגיש בהתחלה רצה לתת 2 היום ואחר 1 וזה מה שבלבל אותנו.

13/11/2023 | 02:18 | מאת: יונתן

הכוונה הרופא רצה לתת איבופן 400 פעמיים ביום ואחר כך אמר רשם אחד. ומשם אשתי התבלבלה. האם צריך לדאוג ?

ממה שאני מבין שהילד לקח מעבר לכמות שהרופא המליץ ? אם כך, אז האפקט הטיפולי לא נפגע אלא יש סיכון לתופעות לוואי. אבל, יש לציין שבילדים ניתן להגיע למינון עד 2400 מ"ג ליום ולכן פחות סביר שיש נזק מהטיפול.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי