מגנזיום גליצינאט עוזר לשינה ועוד שאלה....

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/11/2023 | 11:02 | מאת: עדנה

שלום. בת84. הפרעות בקצב הלב לוקחת רבע כדור ניאובלוק, ויטמין D + E ואומגה 3, בערב סידן וחצי בונדורמין. שאלות: האם בונדורמין לא טוב כי יכול לגרום לדמנציה? האם מגנזיום גליצינאט שלוקחת בגלל אוסטופרוזיס יכול לעזור בערב לשינה? ועוד שאלה: האם כדאי לקחת ויטמין B12 1000מ'ג בנוסף ל100 מ'ג שיש בקופסא של ויטמין B קומפלקס שם הרי יש כמה ויטמינים אבל בכמויות קטנות. תודה עבור תשובות !

טיפול ארוך טווח בבונדורמין אכן עלול להגביר את הסיכון לדמנציה והפרעות קוגניטיביות ולכן חושב להגביל את השימוש. מגנזיום בפני עצמו לא מטפל בהפרעות שינה אלא יכול לעזור לרלקציה לשרירים ואז יכול לתרום לאפקט. חשוב לשים לב שבחלק מהתכשירים של הקומפלקס יש כמות של ויטמין B6 מעבר לכמות המומלצת היומיומית ולכן זה עלול להגביר את הסיכון להפרעות נוירולוגיות מסויימות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי