אופטלגין לאחר ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/11/2023 | 14:16 | מאת: מייק

שלום רב! אימי בת 72 עברה לפני כשבוע וחצי ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם. ועקב הכאבים העזים בחזה איפה שהתפרים היא לוקחת אופטלגין ויש לי 3 שאלות: 1. האם צריכה לקחת כדור אחד או שתיים? כי כל השנים היא השתמשה באקמול ולא אופטלגין. 2. קראתי שלא כדאי לקחת אופטלגין יותר מ7 יום אך במצב שלה שהכאבים חזקים לפחות קרוב לחודש כפי שקראתי האם ניתן לקחת אופטלגין יותר מ7 יום? 3. האם אופטלגין יש לו אינטראקציה תרופתית עם הכדורים הבאים: וזודיפ 10, לוסטראן, לוריוון 1מג, ואספירין 100 מ"ג ? אימי צורכת גם את הכדורים האחרונים שצינייתי במהלך היום.

1. אם מדובר בכדור של 500 מ"ג אז ניתן להגיע עד 8 כדורים ליום. 2. אפשרי 3. אין אינטראקציה, רק מומלץ ליטול את האופטלגין אחרי 2 שעות מנטילת האספירין ולא באותו זמן.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי