שיחרור מושהה בתרופה לילד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

14/10/2023 | 08:36 | מאת: אמא

שלום אודה מאוד על תשובות 🙏 בני הקטן צריך לשתות דיאמוקס/אורמוקס. הבנתי שדיאמוקס ניתן בשיחרור מושהה ואורמוקס לא. האם השיחרור המושהה של דיאמוקס משמעותו ש250 מג משתחררים במשך 12 שעות באופן שווה (נאמר 20 מג כל שעה) או שמשמעות השיחרור המושהה היא שהכדור לא מתפרק בקיבה אלא רק במעיים ובבת אחת? אני שואלת כי בני צריך לנטול אורמוקס בסירופ, אינו בולע כדורים, 250 מג ביום מחולק לפעמיים. האם ניתן לקחת אורמוקס 20 מג כל שעה במקום 125 מג פעמיים ביום? או כמה המקסימום שניתן לחלק? האם יש לזה אפקט מצטבר? זה נשאל גם כי התרופה מגעילה לו ומקל לתת כמות קטנה וגם כדי להימנע מתופעות הלוואי של הרבה בבת אחת לקיבה. תודה רבה אמא

לא, יש לתת 125 מ"ג פעמיים ביום (זמן מחצית חיים מאפשר מתן פעמיים ביום).

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי