חיידק בשתן Citrobacter koseri

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/09/2023 | 15:59 | מאת: מישמיש

שלום, אני בת 46, עם סיפור של דלקות שתן חוזרות ללא תרבית חיובית של יותר מ5 חודשים. לפני 6 ימים סוף סוף נתגלה החיידק בתרבית בשם Citrobacter koseri קיבלנו רשימה של אנטיביוטיקות אליהן החיידק רגיש ומכיוון שאני לא יכולה לקחת ציפרודקס הרופאה רשמה לי זינאט לשבוע. היום זה היום השישי אבל כבר שלושה ימים שיש לי שוב תסמינים של דלקת שתן. האם זינאט היא אנטיביוטיקה נכונה לטיפול בחיידק הזה? עשיתי תרבית היום ועוד לא קיבלתי תשובה אבל מבדיקת השתן הכללית נראה שעדיין יש דלקת. מה עושים? ואיזו אנטיביוטיקה היא הנכונה לטיפול בחיידק הזה?

צריך לבדוק לפי התרבית שנלקחה האם החיידק רגיש או לא. מומלץ בסוף הטיפול בנוסף לקחת תרבית חוזרת ולבדוק האם עדיין יש את החיידק

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי