העלאת מינון ציפרלקס בגיל 64

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/09/2023 | 11:38 | מאת: לורי

שלום, אני בת 64 נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג, במשך 10 שנים רצוף, לחרדה כללית והתקפי חרדה. הכדור עזר לי מאד ולאחרונה פחתה השפעתו והסטרס חזר. רופא המשפחה המליץ להעלות את המינון ל - 15 מ"ג, וגם אמר שאין צורך לעשות זאת בהדרגתיות. 1. האם אכן אפשר להעלות את המינון בבת אחת? 2 האם אני צפויה שוב לתסמיני הסתגלות כמו שהיו לי כשהתחלתי לקחת את הכדור ועד שהשפיע לטובה? 3. האם בגילי מותר לקחת 15 מ"ג ציפרלקס? ועד איזה גיל? בדף המידע של התרופה רשום שמעל גיל 65 המינון המקובל הוא 5-10 מ"ג. תודה רבה מראש על מענה לכל שאלותי.

כן ניתן להעלות ל- 15 מ"ג אם יש הצדקה קלינית מוכחת ויש החמרה בתסמיני חרדה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי