קולכיצין ותוסף בי 12

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/08/2023 | 00:17 | מאת: מיכל

שלום ילדה שנוטלת קולכיצין 2.5 כדורים ביום בתופעות לוואי בעלון לצרכן מופיע שקולכיצין עשוי להפריע לספיגת בי 12 במעקב בדיקות דם תקופתיות אכן ראו ירידה משמעותית מאוד ברמות בי 12 מאז שהתיחלה לקחת את הכדור ובמיוחד מאז שהעלו לה את המינון. רציתי לשאול האם אפשר לקחת במקביל לקולכיצין תוסף בי 12 כדי למתן את הירידה או שיש סתירה בין קולכיצין לבי 12 ונטילת תוסף בי 12 עלולה להפחית את יעלות הקולכיצין? (הילגה לוחת קולכיצין כטיפול מניעתי ל P-FAPA). תודה רבה

אם אכן יש ירידה בויטמין B12 אז יש ליידע את הרופא ולשקול מתן תוספת

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי