תחליף אנטי-דלקתי לארקוקסיה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/08/2023 | 10:42 | מאת: לילך

אני אמורה לעבור שבוע הבא ניתוח במפרק הירך. אמרו לי במרפאה לקחת ארקוקסיה אחרי הניתוח כדי למנוע דלקת או זיהום. אני לא יכולה לקחת ארקוקסיה כי אני לוקחת באופן קבוע סימבלטה 60 מ"ג ואסור לערבב את זה עם שום תרופה ממשפחת הNSAIDS. רופא משפחה שלי רשם לי אנטיביוטיקה מסוג צפוויט אבל במרפאה של הניתוח אומרים שזה לא טוב ושאני צריכה למצוא תחליף אנטי-דלקתי לארקוקסיה. לא ברור לי למה האנטיביוטיקה לא נחשבת. האם יש כדור שאני כן יכולה לקחת כתחליף לארקוקסיה שעונה על הקריטריון הזה?

טיפול אנטיביוטי אינו טיפול אנטי דלקתי ולכן צפוויט לא תחליף. במידה ויש צורך בטיפול אנטי דלקתי ואין יכולת לטיפול NSAIDS אז יש לשקול מתן סטרואיד. אגב אין מניעה לשלב סימבלטה עם ארקוסיה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי