כדור לכולסטרול ודופלר

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/07/2023 | 23:16 | מאת: שואל

שלום דוקטור, בן 60 ללא מחלות רקע לאור כולסטרול גבולי שיצא, הכולסטרול 195 הכללי הכולסטרול LDL 106 הכולסטרול non-hdl 155 רופא המשפחה נתן לי כדור ליטורבה 10 mg במקביל גם נתן לי דוקפלר עורקי צוואר ועשיתי בדיקת דופלר עורקי צוואר תוצאות דופלקס צוואר - מימין עורקי התרדמה פנימי - הודגמה היצרות 19%. עורק החוליות - זרימה תקינה. משמאל עורקי התרדמה משותף, פנימי וחיצוני - לא נראו תהליכים בעלי משמעות. עורקי החוליות זרימה תקינה. נשאלת השאלה , האם כדאי להמשיך ליטול כדור ליטורבה 10 mg להורדת כולסטרול בעקבות תוצאות בדיקת הדופלר ותוצאות בדיקות הדם של הכולסטרול שלהבנתי יצא גבולי? תודה רבה

כן זה גבולי, ניתן להמשיך ל- 3 חודשים תוך שינוי אורך חיים ולאחר מכן לעשות הערכה מחדש ולשקול הפסקת טיפול עם יעוץ רופא מטפל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי