וונקומיצין - צורת נטילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/07/2023 | 14:47 | מאת: אפי

שלום רב סבתא שלי קיבלה מרשם אנטיביוטיקה מהמיון של Vancomycin 125mg 4 פעמים ביום 10 ימים, אופן מתן : P.O לפי המרשם. בבית מרקחת קיבלנו וונקומיצין להזרקה 500mg אבקה שנדרש למהול עם מים 10cc. הרוקח אמר שאפשר לחלק את זה ל4 מנות של 2.5cc ולשתות במקום להזריק. על התרופה רשום באדום אבקה להמסה להזרקה למתן תרך ורידי. אפשר לשתות את זה כפי שהמליץ הרוקח למרות שמיועד להזרקה? נשמע קצת מוזר וחריג לא? תודה מראש

כן ניתן להכין תמיסה מאבקה להזרקה. זה נכון מה שעשה הרוקח. בריאות

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי