איחסון תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/07/2023 | 00:03 | מאת: יעל

שלום בימים חמים אלה אני מוטרדת מאוד שהשפעת החום על התרופות. כמובן שכאשר אני בבית הוא ממוזג אבל בשעות שאיני בבית הטמםרטורה בבית עולה למעל 30 מעלות ואני חוששת שהדבר יכול להשפיע על התרופות. מה מומלץ לעשות כדי לשמור על יעילות התרופות? השאלה היא כללית אבל מתייחסת בעיקר לזריקות דקפפטיל, כדורי טמוקסיפן ומגוון תרופות שיגרתיות יותר (אקמול, טיפות אופטלגין, נובימול, סירופ נורופן וכו). האם ניתן לשמור הנל במקרר או שזה רק יזיק יותר? תודה מראש

לא לשמור במקרר, אלא במקום קריר ולא חשוף לשמש. לצערי אם אין חיישני טמפרטורה אז לא ניתן לדעת במדויק כמה היה חריגה מהטמפרטורה המקובלת. בד"כ תרופות גם יציבות כשמדובר בחריגות קטנות מהטמפרטורה המקובלת.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי