התייעצות...................

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/07/2023 | 13:07 | מאת: דוד

היי מחמוד, רשמת לי כאן באחת התגובות ש-"טיפול ב- Zolpidem אינו מיועד לטיפול לפי צורך אלא לטיפול בהפרעות שינה כרוניות. יש לפנות לרופא על מנת לבחור בתכשיר אחר אם מדובר בהפרעות שינה לא כרוניות. " העניין שהוא אצלי הפרעות השינה הן כן כרוניות ובנוסף אני גם לקוח ציפרלקס והרופא נתן לי אמביאן CR בהנחה שאם אשתמש 4-5 פעמים בשבוע (לא באופן קבוע כדי לא להתמכר) אז השעון הביולוגי שלי יכול להתסכרן וגם השעות קימה – עירות שלי. יש לך גישה אחרת לזה? איזה תרופות מקובל לתת להפרעות שינה כרוניות שניתן לקחת כל יום ולא ממכרות? • מדובר על הפרעות שינה כרוניות (ואני גם לוקח ציפרלקס) - אפשרות אחת – היא לקחת תרופה כמו אמביאן CR במשך 4-5 פעמים בשבוע לטווח ארוך. אפשרות שניה – היא לקחת תרופת שינה (לא חזקה מדיי עם מיליון תופעות לוואי) לטווח ארוך כל יום (שלא ממכרת). האם קיימת תרופה כזאת? מאיזה משפחת תרופות? תודה רבה!

טיפול ב- Zolpidem פחות ממכר לעומת שאר התרופות לטיפול בהפרעות שינה. ולכן הוא יותר מועדף, ואם מדובר בהפרעות כרוניות אז נא לנסות להתחיל טיפול במינון נמוך יומי. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי