כדור שינה...........................

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/07/2023 | 15:34 | מאת: דוד

היי, לגבי כדור שינה - אמביאן סי־אר (Zolpidem Tartrate) 1. קיבלתי מרשם לכדור הזה ואני רוצה להימנע מהאפשרות להתמכר אליו ולכן אשמח לשמוע את חוות דעתך. הרופא אמר לי לקחת את זה לפי הצורך. ולא לקחת ברציפות תקופה ארוכה כדי לא להתמכר. א. אם לצורך העניין בשבועיים הראשונים, אקח את הכדור בימים ראשון - חמישי ובשישי - שבת לא (כך שזה יצא 10 ימים מתוך 14 ימים) ולאחר תקופה זו, יתכן שאצטרך לקחת את הכדור 3-4 פעמים בשבוע, עם הפסקות במהלך השבוע, האם גם אז צפויה התמכרות? האם יש לך דרך טובה יותר מבחינת כמות הימים של החלוקה? במידה ולא תהיה ברירה, אוותר על ימים של לקיחה, העיקר לא להתמכר לכדור. ב. האם זה שאני עושה הפסקות ולא לוקח באופן רציף לתקופה ארוכה, אמור לעזור למנוע ממני מלהתמכר לכדור או שאם אני לוקח את הכדור לטווח ארוך (מספר חודשים) ובנוסף אני גם עושה הפסקות ,אז האם זה פשוט דוחה את הקץ ועדיין צפויה התמכרות , רק בשלב מאוחר יותר (מאשר לקיחה רציפה למשך כמה שבועות)? 2. לגבי תופעות לוואי של הכדור: א. במידה ויש, האם הן צפויות רק בשעות הבוקר שלאחר הלקיחה או כל היום שלמחרת? כי הבנתי שהכדור מתפנה אחרי 7-8 שעות מהדם אחרי הלקיחה. ב. האם זה שאני לא לוקח את הכדור באופן רציף כל יום, אמור למנוע/להקל את תופעות הלואי? תודה רבה!

שלום, טיפול ב- Zolpidem אינו מיועד לטיפול לפי צורך אלא לטיפול בהפרעות שינה כרוניות. יש לפנות לרופא על מנת לבחור בתכשיר אחר אם מדובר בהפרעות שינה לא כרוניות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי