מותר לפוצץ מוגלה בקרסול הרגל?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/07/2023 | 19:33 | מאת: ליר

הי, יש לי מוגלה בקרסול /עקב זה התנפח ממש וכואב קצת. לא הולכת עם נעל סגורה בגלל הנפיחות. שמה יוד פולידין ולא עזר רק התנפח. עכשיו קניתי משחת פולידין ושמה פלסטר גדול שאוטם. השאלה אם מותר לנקז את המוגלה עי חרור עם מחט על האש? ואז שוב לשים פולידין. יש לי הרגשה שאחרת זה לא יתנקז מעצמו וישאר כך הרבה זמן.

עדיף לפנות לרופא על מנת להסתכל כי אולי יש צורך בניקוז ומתן טיפול אנטיביוטי בנוסף לטיפול מקומי במשחת בקטרובן. עדיף לא לפוצץ את המוגלה מחשש לזיהום האיזור ואם יש צורך בניקוז אז יש לעשות את זה בצורה סטרילית.

04/07/2023 | 06:39 | מאת: ליר

תודה רבה רבה!!!!

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי