מה ההבדלים בין אמלודיפין לוזודיפ

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/06/2023 | 02:01 | מאת: נועה

שלום אישה מבוגרת, מטופלת בתרופות ללח"ד. טרייטס קומפ כדור ליום קרדילוק 5 מ"ג כדור ליום אמלודיפין 10 מ"ג כדור ליום. בגלל בצקות ברגליים ובכפות רגליים, ולאחר שנשלל ע"י רופא כלי דם בעיות בורידים, רופא כלי דם המליץ לבקש שיחליפו את האמלודיפין למשפחה אחרת. רופאת המשפחה העדיפה להישאר באותה משפחה, ייתכן בגלל תפקוד כלייתי ירוד. המליצה על וזודיפ 10 מ"ג פעם ביום (במקום האמלודיפין) ואם לחץ הדם יעלה, להעלות את המינון לפעמיים ביום. מה ההבדלים בין התרופות? האם יש יתרון למי מהתרופות? האם יש הבדלים מבחינת תופעות לוואי? מינון של 10 מ"ג וזודיפ שווה ערך ל 10 מ"ג אמלודיפין או שבשביל להגיע לזה צריך פעמיים 10 מ"ג וזודיפ? תודה רבה

כן וזודיפ פחות גורם לבצקות ברגליים לעומת אמלודיפין כי יש לו תכונות פזיקליות אחרות. בנוסף מינון של VASODIP יכול להגיע עד 20 מ"ג ליום, לעומת AMLOW שמינון שלו מגיע עד 10 מ"ג ליום.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי