סינוסיטיס שלא עובר עם מוקסיפן אחרי 5 ימים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/06/2023 | 16:27 | מאת: גילה

שלום וברכה! משהוא שיבר יום רביעי איני מרגישה טוב לחץ באוזן כאבי שיניים ולסת כאבי ראש וכאב בעצמות לחיים וגרון ערכתי בדיקות כולל רופא שיניים הכל נרטה תקין. ביקשתי מהרופא מוקסיפן הביא לי ×2 ביום 500 לוקחת כבר 5 ימים הגרון עבר אבל עדיין אין הקלה משמעותית נזלת שקופה ולא הרבה הטף כבר לא סתום האם כדאי להחליף לאוגמנטין ואן כן לעוד כמה ימים ואם זה לא גורם לחיידק להיות עמיד? בעיקר כואב לי עכשיו עצמות הלחיים הראש והשיניים האם מותר לשלב עם אקמול צינון או רגיל יש לציין שאין לי חום תודה!

עדיף לפני התחלת טיפול אנטיביוטי לקחת תרבית מהגרון על מנת לקבוע האם מדובר בזיהום חיידקי או וראלי (וירוס). ולכן יש סבירות גבוה שמדובר בזיהום וראלי ואין צורך באנטיביוטיקה, ולכן אם לקחת 5 ימים יש לעקוב אחרי תסמינים ועשוי להיות הקלה בתסמינים (הדרגתי) ואם לא אז לפנות בחזרה לרופא.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי