שואל לגבי כולסטרול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/06/2023 | 14:43 | מאת: שמעון

שלום דוקטור, בן 60 ללא מחלות רקע. בבדיקת כולסטרול שעשיתי - בחודש ינואר האחרון, הכולסטרול הכללי 183 (הערך הרצוי קטן מ200) הכולסטרול LDL היה 102 (הערך הרצוי קטן מ100) וכעת חודש יוני, בבדיקות החוזרות, הכולסטרול הכללי 195 (ערך רצוי קטן מ 200) הכולסטרול LDL היה 106 (הערך הרצוי קטן מ100) הכולסטרול non-hdl היה 155 (הערך הרצוי 35 עד 150) רופא המשפחה נתן לי כדור ליטורבה 10 mg 1. נשאלת השאלה, האם זה לא מוקדם מידי להתחיל טיפול תרופתי? להבנתי הכולסטרול אצלי גבולי לנורמה 2. האם לאחר טיפול של מספר חודשים עם הליטורבה 10 mg להורדת הכולסטרול, אני יוכל להפסיק את הטיפול התרופתי? או בעצם עד מתי יש לקחת ליטורבה? כמובן מציין אין לי מחלות רקע ושאר בדיקות הדם תקינות מלבד כולסטרול. אשמח לדעתך תודה רבה.

שלום, אם יש מחלות ברקע כולל צינתורים או מחלות לב או שבץ מוחי או סוכרת ויתר לחץ דם אז יש להתחיל טיפול כי אחרי מספר חודשים של נסיון דיאטה לא צלח. אחרת ניתן לחכות עם הטיפול. יש לשים לב שהטיפול ב- LITORVA לא רק משפיע על כולסטרול אלא משפיע לטובה על כלי הדם ומשפר תוצאות. בכל שלב ניתן להפסיק טיפול בתרופה ללא דאגה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי