שילוב תרופות עם סימבלטה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/06/2023 | 19:35 | מאת: לילך

אני אמורה להתחיל טיפול בסימבלטה בגלל כאב כרוני (פיברומיאליגיה). חוץ מהכאבים יש לי גם מדי פעם מיגרנה ואז אני לוקחת סומטריפטן (בערך 4-5 פעמים בחודש), ולהורדת חום או כאבים של אחרי חבלה אני לוקחת אופטלגין. האם יש בעיה לשלב את התרופות הנ"ל עם סימבלטה?

אין מניעה ליטול ביחד, רק יש לשים חב ששילוב של סימבלטה עם Sumatriptan מעלה את הסיכון לסרטונין סינדרום (נדיר) כולל שינויים בלחצי דם, דופק, רעד, שינוי במצב מנטלי ועוד, ולכן אם יחול שינויים כאלה אז יש לפנות לרופא.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי