לעיסת כדורים כי אין אפשרות לבלוע

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/06/2023 | 22:15 | מאת: אורח

שלום רב, עד לפני חודשיים היו בעיות בליעה שאילצו אותי ללעוס או לרסק כדורים. תרופות רבות מסוג SSRI, SNRI היו ללא תגובה טיפולית. פלואוקסטין היחיד שלקחתי בנוזל שגם לא הייתה בכלל תגובה טיפולית. כיוון שניסיתי את כל הSSRI ויש אלרגיה לקלומיפרמין הרופא מעוניין לעבור לSNRI אשר פחות יעילות לOCD. האם כיוון שלעסתי את הכדורים יש טעם לבקש מהרופא לקחת את התרופות שוב ולראות אם יש איזושהי השפעה (תהליך שיבזבז כשנה לנסות בערך אם לא יצליח) עכשיו שיש אפשרות לבלוע (כשלקחתי הן לא עזרו בכלל) או להמשיך לנסות תרופות פחות יעילות? עד כה, כולל הרופא, לא מצאתי מי שיודע או מידע על רמת הפוטנטיות בלעיסה. אציין שלתרופות אחרות כן הייתה תגובה טיפולית כלשהי בלעיסה (אנטי פסיכוטיים, לוראזפאם, דיאזפאם, פרופרנולול, מירטאזפין ועוד). תודה

יש להסתכל על כל תרופה ולבדוק האם מותר ללעוס או לרסק אותה מכיוון שכן יש חלק מהתרופות שאסור לרסק או ללעוס אותן ואז האפקט הפרמקולוגי שלהן נפגע. בברכה,

13/06/2023 | 16:30 | מאת: אורח

השאלה היא אם רשום שאסור או שאין מידע עד כמה זה היה אפקטיבי? יכול להיות שבכלל לא? תופעות לוואי כן היו גם מתרופות שרשום בעלון שאסור.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי