נטילת מולטי-ויטמינים המכילים יוד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/05/2023 | 11:19 | מאת: טל

היי. יש לי פעילות יתר של בלוטת התריס (גרייבס) אבל אני מאוזנת לחלוטין. למרות זאת, הרופאה שלי אוסרת עליי ליטול מולטי-ויטמינים המכילים יוד. זו בעיה קשה משום שאין מולטי-ויטמינים שאינם מכילים יוד. רציתי לשאול מה ההיגיון במה שהרופאה אמרה לי? מדוע זה בעייתי? ומה אפשר לעשות, אם אני רוצה לקחת מולטי-ויטמינים?

כן זה חשוב, מכיוון שיוד שיש בתכשירים הנ"ל לא ניתן לדעת במדויק הכמות שלו, דבר אשר עלול לגרום להפרעת ולפעילות יתר של בלוטת התריס, ולכן אני מסכים עם הרופאה שלא ליטול תוספים אלו. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי