אלרגיה לאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/03/2023 | 14:18 | מאת: קיילי

שלום, יש לי אלרגיה לפניצילין (בגיל 1.5 חוויתי בצקת ונפיחות בפנים ) לא בדקתי אם זה באמת אלרגיה , היום בת 42. לאחרונה קיבלתי זינט לטיפול בדלקת גרון (סטרפטקוקוס) לאחר 3 ימים של טיפול התחיל לי גרד מאוד חזק בקרקפת ובעורף עם פריחה קלה וגם פריחה בבטן . כשסיימתי את הטיפול הגרד חלף כמעט לגמרי . האם זאת אלרגיה ? האם אסור לי לקחת גם זינט ? זאת פעם שניה שאני לוקחת את התרופה . תודה !

כן מומלץ לפנות לרופא מומחה אלרגיה לצורך בירור האם אתה רגיש לתרופות ממשפחת ה- Beta-lactam שזה כולל פניצילינים וזינט ועוד תרופות אחרות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי