נוגדי דיכאון/חרדה שמתפרקים במעי?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/11/2022 | 00:17 | מאת: שי

שלום, אני צריך להתחיל טיפול לחרדות ומצבי רוח אבל כל תרופה שהמליצו לי שניסיתי לקחת עם האוכל (כמו ציפרלקס ואחרים) עושה לי חומציות וכאבים חזקים בצלעות.. האם יש תרופות כמו SSRI לטיפול ממושך בחרדות ודיכאון אבל שמתפרקות במעי ולא בקיבה? (כמו שאוקמול או קלונקס למשל לוקחים בלי אוכל ובלי להפריע לקיבה) אם אתה מכיר כאלה אשמח שתציין לי כמה שמות בתודה

כל התרופות ממשפחת ה SSRI גורמות להפרעות במערכת העיכול, תופעות הלוואי נעלמות לרב תוך שבועיים מתחילת הטיפול. ידוע ש – mirtazapine גורמת לפחות הפרעות במערכת העיכול בהשוואה לשאר התרופות ממשפחת ה SSRI ( אך היא מגבירה התיאבון). https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33549697/

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי