טגרטול וירידה ברמת ההימוגלובין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/07/2022 | 14:30 | מאת: מרינה

שלום ד"ר בת 25 אני נוטלת טגרטול מזה חודש וחצי לכאב עצבי (טרגימנל נורלגיה ומגרינה) , כרגע על מינון 450 מ"ל ביום. לפני שבוע וחצי עשיתי בדיקת דם על פי הנחיית הרופא, רמת ההימוגלובין ירדה מ 13.5 ל 11.9 (בדיקת הדם האחרונה שעשיתי הייתה בחודש מאי האחרון) זאת אומרת שיד ירירדה טובה ברמת ההימוגלובין. האם אתה חושב שהטגרטול גרם לכך ? מבחינתי לא שיניתי כלום מבחינת תזונה. הניורלוג אומר שכל עוד רמת הטרטול בדם תקינה אז זה לא קשור.(על פי הבדיקה היא תקינה). רופא המשפחה חושב שיש אולי חוסר בברזל וממליץ לי לחזור על הבדיקה שוב עוד כ 10 ימים. מה דעתך ? האם הטגרטול קשור ?

אנמיה הינה תופעת לוואי נדירה לתרופה שאינה קשורה למינון, יש לחזור על בדיקת דם כדי לקבוע סיבת הירידה בהמוגלובין, ייתכן שיש מחסור בברזל/ ויטמין B12 או חומצה פולית. טיפול בטגרטול עלול לגרום לירידה בחומצה פולית, ולכן נא לבקש מרופא מטפל להרחיב כימיה כולל רמה של חומצה פולית, דבר אשר יכול להסביר את האנמיה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי