פקסלוביד ותרופות שוטפות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

14/07/2022 | 14:22 | מאת: חנה

אני בת 71 וחליתי בקורונה. אני נוטלת פרדניזון (10 מ"ג ביום) בגלל PMR מתוטרקסאט פעם בשבוע 17.5 מ"ג. ציפרלקס 10 מ"ג ביום ו-Ixel Jardiance ו-Jenovia Litorva וכדור להורדת לחץ דם. האם מותר לי לקחת פקסלוביד ?

קיימת אינטראקציה בין פקסלוביד לבין ליפיטור - טיפול בפקסלוביד עלול לגרום לעייה ברמות של ליפטור בדם ולהגביר את הסיכון לתופעות לוואי כגון מיופתיה. ולכן נא לשקול השהיית טיפול בליפטור תוכך כדי תקופת הטיפול.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי