דלקת ריאות טיפול אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/04/2022 | 03:50 | מאת: בני

שלום לרופא בן 47, הייתי הערב במוקד לרפואה דחופה בעקבות כך שמזה כמה ימים אני סובל משיעולים רבים, והפרשות רבות (בצבע צהוב/ירוק) גם מהריאות וגם מהאף, דבר שגם לא מאפשר לישון. שלשום היה קצת חום (פחות מ-38), בהמשך חום סביב 37.3 (זה מעל הנורמה שלי). בבדיקת הרופא הוא שמע חרחורים יותר מימין.. בצילום חזה - תסנין בריהילארי מימין. ספירת דם יצאה תקינה. הרופא נתן זינט 500 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע + רוקסו פעמיים ביום למשך 7 ימים. 1. מה זה תסנין בריהילארי? והאם זה אומר בוודאות דלקת ריאות? 2. איך יודעים שזו דלקת ריאות חיידקית וצריך אנטיביוטיקה אם ספירת דם תקינה? 3. גם אם מדובר במשהו ויראלי, האם לא היה אמור להיות לכך ביטוי כלשהו בספירת דם? 4. האם שילוב של זינט ורוקסו הוא טיפול מקובל במצב כזה? תודה

שלום, קודם כל שילוב של זינאט ורוקסו מקובל לטיפול בדלקת ריאות. צריך לעשות צילום חזה על מנת לקבוע שאכן מדובר בדלקת ריאות בנוסף בספירת דם WBC עולים וגם ניטרופילים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי