האם אור השמש יכול לפגוע בטיפול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/02/2022 | 07:28 | מאת: גל

בוקר טוב רופא עור רשם לי שאקח אנטיביוטיקה מינוציקלין 50 מ"ג לחודשיים ומשחה זינדקלין לחודש עקב פצעים בסנטר עם אדמומית וגרד, האם ניתן להסתובב בשמש בחודשיים שאני לוקחת את הכדורים והמשחה? או שזה יעשה לי פיגמנטציה או אולי כוויות? אני עושה הליכות בבוקר. כשאני שמה כובע הוא לא מכסה לי את הסנטר ושם יש לי את הפצעים וכאשר אני מורחת קרם הגנה זה גורם למצב גרוע יותר לפצעים. וגם אני לא רוצה שקרם ההגנה יתערבב עם המשחה שהרופא רשם לי תודה

שלום, אכן כן יש להימנע מחשיפה לשמש תחת טיפול במינוציקלין. אם יש צורך בחשיפה לשמש אז להיות עם קרם הגנה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי