אלרגיה ליוד ושאלה לגבי NSAID

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/10/2021 | 17:09 | מאת: אילנית

שלום רב, בת 80 לוקחת כדורים לאיזון יתר לחץ דם. השאלה שלי 1) אני אלרגית ליוד, סולפה ואספירין, מותר לי לקחת טיפות של ויטמין D ? 2) כדורי אקמול ו 2מ"ג ASSIVAL שאני לוקחת מדי פעם (כאבי גב) יכולים לגרום נזק? הרופא רשם לי כדורי NSAID, ואני חוששת . בתדה מראש אילנית

שלום, 1. תלוי במרכיבים של כל תכשיר, אם ברשימת החומרים הלא פעילים לא מופיע יוד אז ניתן ליטול. 2. חשוב לדעת שטיפול ב- NSAIDS עלול להעלות לחצי דם ולגרום לנזק כלייתי/ כבדי אם מדובר בשימוש ממושך (במיוחד בגיל 80). ולכן יש להקפיד על שתייה מספקת ולשקול פנייה חוזרת לרופא על מנת לשקול חלופה אחרת.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי