החלפת ציפרלקס ב-SSRI אחר

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/08/2021 | 21:24 | מאת: בן

אני לוקח מספר שני ציפרלקס לצורך טיפול בחרדה והתקפי פאניקה. יש לי תופעות לוואי שקשה לי לחיות איתם כגון: עייפות קשה (יכול לישון גם 10-12 שעות), השמנה, אובדן חשק מיני וזקפה וקושי בריכוז. עשיתי בדיקה גנטית ויצאו לי מספר אופציות כעדיפות ביותר עבורי: ציפרמיל, פבוקסיל, לוסטרל ופרוזק. איזה מהתרופות היית ממליץ למי שסובל מתופעות הלוואי שציינתי שנחשבת לבעלת מיעוט תופעות הלוואי הללו וגם יעילה בטיפול בחרדה והתקפי פאניקה?

שלום, מבחינת תופעות לוואי מדובר בתופעות לוואי שיחסית שכיחות מקרב תרופות ממשפחת ה- SSRI, אבל יש תרופות עם פחות תופעות כאלה, לדוגמה פרוזק פחות גורם לישנוניות וחולשה ופחות תופעות לוואי במערכת העיכול ועלייה במשקל.

01/09/2021 | 19:48 | מאת: בן

תודה על התשובה ד"ר. ניסיתי בעבר פרוזק והוא לא ממש עזר לי עם החרדות והתקפי הפאניקה. האם לוסטרל ופבוקסיל גם נחשבים לכדורים שפחות גורמים לתופעות לוואי של עליה במשקל, ישנוניות וירידה בחשק המיני? איזה מהם לדעתך יותר אפקטיבי לחרדות ובעל פרופיל תופעות לוואי נמוך יותר מהתופעות לוואי שציינתי לעיל?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי