שילוב נקסיום ולוסטרל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/04/2021 | 16:03 | מאת: אלי

שלום, סובל ממחלות רקע ומחרדות. התחלתי לקחת ציפרלקס 10 מג לפני כחודשיים ועקב תחושת גוש בגרון אמור לקחת גם נקסיום 40 מ״ג פעמיים ביום. קראתי בעלון שלא טוב לשלב תרופות אלו בגלל האפשרות לפגיעה חשמלית לבבית. רופא גסטרו לא ידע להחליף לי למשהו אחר את הנקסיום, יעוץ רוקחי אמר להחליף הנקסיום לקונטרולוק או פמוטידין (גסטרו טען שלא יהיה יעיל במצבי) ופסיכיאטרית אמרה לרדת במינון מציפרלקס ולהחליף התרופה בעוד שבועיים ללוסטרל (סראטלין) 50 מ״ג ואז לקחת נקסיום ושאין בין הלוסטרל לנקסיום התנגשות כלל ושבאופן כללי לוסטרל בטוחה יותר ללב. לא יודע כבר על מי לסמוך. לציין שהנני אלרגי לסטרואידים כגון דפומדרול ודיפרוספן וגם אלרגיה מסוכנת לכל משפחת ה Nsaid. אשמח לדעתכם המקצועית...

שלום, אין מניעה לשלב בין לוסטרל לבין נקסיום, ולכן ניתן לקחת את השילוב ללא דאגה. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי