תרופות שניתנו בזריקה אפידורלית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/03/2021 | 14:51 | מאת: בתיה

שלום רב, בזריקה אפידורלית לשיכוך כאבי גב והקרנה לרגל נכתב כי הוזרקו 120 מ"ג סלסטון ב-3 מ"ל של PFNS. האם תוכל לעזור לי בפענוח הנאמר? אני מבינה שסלסטון הוא קורטיקוסטרואיד (ביתאמטאזון??). האם המינון 120 מ"ג הוא הנכון במקרים אלו? ומה הוא 3 מ"ל PFNS יש לציין כי יומיים לאחר הזריקה נוספו לי עקצוצים וזרמים מטרידים ברגל. האם זה צפוי? תודה וברכה בתיה

שלום, סלסטון הינו Betamethasone . אבל האם התכוונת ל- 12 מ"ג ? ולא 120 מ"ג ? הכוונה של PFNS הינה למוהל שהינו - preservative free normal saline

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי