תופעות לוואי וקטור .

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/03/2021 | 23:16 | מאת: שי

שלום דר מחמוד שאלה..האם וקטור יכול לגרום לכאבי ראש..וכן יציאות רכות ובצבע כהה יותר?מאז שהתחלתי עם טיפול בוקטור 80 (הוחלף מאנלאפריל 5מג)אני חווה את התופעות הנ"ל. ולאחר התרוקנות(3. פעמים ביום) בשרותים כאב הראש חולף.וחוזר חלילה. ושאלה שנייה..האם ניתן להפסיק וקטור ולחזור מייד לאנלאפריל..? תודה לך דר מחמוד.

שלום, קודם כל אין מניעה לחזור בחזרה לתכשיר הקודם [אנלאפריל] ללא דאגה מכיוון שמדובר בשתי תרופות שעובדות על אותו ציר פרמקולוגי. תופעות לוואי שציינת שכיחות [1-10%] בקרב אותם חולים שמקבלים טיפול בוקטור. אם אכן אין סיבה אחרת לתופעות הנ"ל, יש לפנות לרופא המטפל ולשקול חזרה לתכשיר הקודם. יש לציין שכאבי ראש עלולות להיות בגלל לחצי דם לא מאוזנים, ולכן חשוב לעקוב אחרי לחצי דם עם המעבר לוקטור. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי