דיקלקטין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/03/2021 | 18:44 | מאת: יעל

שלום מתחילה לקחת היום דיקלקטין. נוטלת גם אוטרגוסטן פומית בוקר וערב, מקפידה ליטול אותו אחרי שעתיים צום. מבינה שגם הדיקלקטין מצריך שעתיים צום. קצת מסתבך לי כל הצומות לפני הכדורים כי לא נשאר מתי לאכול. 1. האם ניתן לקחת אוטרוגסטן, דופסטון ודיקלקטין יחד? הכל כמובן דרך הפה. 2. האם חייבים לקחת דיקלקטין לפני השינה או שאפשר לקחת בערב? 3. האם הדיקלקטין חייב להיות בשעה קבועה על יום או שאפשר לזוז שעה-שעתיים? 4. במידה ואזדקק גם למנות בוקר וצהרים למחרת, כמה שעות צריכות להיות בין מנת הלילה לבוקר ובין הבוקר לצהרים? המון תודה מראש

שלום, 1. אין בעיה עם השילוב של לשולת התרופות ולא אמורה להיות אינטראקציה בניהן. 2. עדיף שיהיה בערב סמוך לשינה מכיוון שיש מרכיב בדקליקטין שגורם לישנוניות. 3. אין בעיה אם יש הזזה בשעה, אבל חשוב להקפיד על מתן קבוע. 4.נא להסתכל בדף הדרכה שמצורף לתכשיר, בד"כ נהוג שבין מנת ערב לבוקר יהיה 12 שעות, ובין בוקר לצהריים 6 שעות.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי