לגבי נטילת כדורי Uramox

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/03/2021 | 17:45 | מאת: לובי

רופא עיניים נתן לי כדורי אוראמוקס בשל גלאוקומה ובשל בעיתיות עם טיפות עיניים. 1.מה המינון המומלץ? 2. והאם יש תופעות לוואי? 3.האם זרמים בכפות ידיים ורגליים הם תופעה מוכרת כשנוטלים התרופה.? מאוד מודה על מענה

שלום, Oral: 250 mg 1 to 4 times/day (immediate release) or 500 mg twice daily (extended release). כלומר זה תלוי בפורמולציה- אם מדובר בפורמולציה של תרופה בשחרור מיידי אז תדירות המתן הינה 250 מ"ג [פעם עד ארבע פעמים ביום]. ואם מדובר בפורמולציה בשחרור מושהה אז 500 מ"ג פעמיים ביום. אחרי חודש מתחילת הטיפול מומלץ לערוך בדיקת דם לצורך מעקב אחרי אלקטרוליטים בדם [בדגש על נתרן ואשלגן]. אין קשר מבחינת זרמים בכפות הרגליים לבין מתן התרופה. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי