נטילת אזינל וחיסון קורונה+ לפני בטא להיריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/01/2021 | 08:47 | מאת: לינוי

שלום , אני מנסה להיכנס להיריון ונמצאת שבוע לפני בדיקת בטא. במקביל גיליתי שיש לי כלמידיה והרופאה רשמה אזניל 250 כפול 4 ביום אחד. בנוסף בעוד שבוע וקצת יש לי חיסון קורונה ראשון (במידה והבטא תצא שלילי) האם יש מניעה לנטול אזניל בשלב כה מוקדם להיריון אם יש היריון? לגבי החיסון, לא מסוכן להתחסן שבוע לאחר האנטיביוטיקה הזאת?

שלום, מבחינת משטר המתן הינו נכון - יש ליטול 1 גרם [ארבעה כדורים של 250 מ"ג בבת אחת]. לגבי אזניל - מקובל ואין מניעה ליטול לאורך כל שלבי ההריון. לגבי החיסון - אין מניעה לפי המידע שיש כעת ליטול עם אזניל. לגבי חיסון בטרימסטר הראשון - אשמח אם תוכלי להתייעץ עם הרופאת נשים שלך לגבי חיסון בטרימסטר הראשון, מכיוון שלפי נייר עמדה שפורסם לאחרונה ההמלצה להתחסן בטרימסטר השני והשלישי מכיוון שבטרימסטר הראשון הסיכוי להפלות ודימומים [ללא קשר לחיסון] הינו יותר גבוה. מצד שני יש טרטולוגים שממליצים להתחסן לאורך כל שלבי ההריון. בריאות שלמה, ובשורות טובות

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי