זריקת מטוטקרסט הריון חוץ רחמי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/01/2021 | 15:37 | מאת: מעין

קיבלתי זריקת מטוטקרסט mtx 100מג , חד פעמי, לאור הריון מחוץ לרחם קראתיי באינטרנט שאסור לקחת חומצה פולית אך הרופאים לא אמרו לי כלום. רציתי לדעת האם ישנה בעיה לקחת מולטי ויטמין? חומצה פולית או כל ויטמינים או חלבונים אחרים? אני חודש אחרי הזריקה.

אם העניין של ההריון החוץ רחמי כבר איננו, אז אין מניעה לקחת. ההנחיה בחלק ממקורות המידע בספרות שכן יש לקחת חומצה פולית אבל לא באותו יום שנוטלים MTX - במקרה שלך לא מדובר במתן כרוני ולכן אין מניעה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי