איקקור 40 מ"ג וליפיטור 20 מ"ג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/01/2021 | 13:59 | מאת: ג'ודי

האם אפשר לקחת ליפיטור 20 מ"ג כאשר לוקחים איקקור 40 מ"ג,האם יש תגובות תרופתיות ביניהם? תודה מראש על התשובה.

שלום, שאלה טובה, עיקרונית ניתן לשלב ביחד, אבל עדיף להימנע ולשקול חלופה אחרת במקום ליפטור [ניתן להחליף ליפטור לקריסטור במינון אקוולנטי]. טיפול באיקקור עלול לעכב מטבוליזם של של ליפטור ולהעלות את הסיכון לתופעות לוואי מליפטור [וההפוך גם אפשרי - שליפטור מעכב מטבוליזם של איקקור ולכן נראה יותר אפקט מאיקקור]. ולכן אין מניעה להמשיך עם השילוב אבל לעקוב אחרי תופעות לוואי. אפשרות אחרת להמיר טיפול מ- LIPTOR ל- CRESTOR במינון אקוולנטי - כלומר אם אתה נטול LIPITOR במינון 40 מ"ג אז זה שווה ל- CRESTOR במינון 20 מ"ג, ואם אתה נוטל LIPITOR במינון 20 מ"ג, אז זה שווה ל- 10 מ"ג של CRESTOR. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי