סורבון - בוספירון....

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/01/2021 | 21:04 | מאת: ט

שלום, אינני מסתדרת עם ssri ולא מעוניינת לנסות עוד (ניסיתי הרבה במשך השנים) . סובלת בין היתר מחרדה ולחץ. שמעתי מהרופאה על סורבון אך קראתי שעלולה להיות תופעת לוואי של אי שקט. האם התרופה מרגיעה או להיפך? אני לוקחת sos תרופות מרגיעות אך זקוקה למשהו קבוע ולא ממכר שירגיע לחץ חרדה עצבים. נמנעת הרבה פעמים מהsos כי הן מרדימות ומפריעות לתפקוד. לא מעוניינת בתרופות אנטי פסיכוטיות במינון נמוך להרגעה. אשמח לשמוע על סורבון ואם יש עוד משהו שעשוי לסייע. (קנאביס? ) תודה

שלום, לגבי סורבון אכן מדובר בתרופה נוגדת חרדה. היתרון שלה שאינה גורמת לעלייה במשקל, פגיעה בתפקוד המיני, או הפרעות שינה משמעותיות, לעומת כך היא פחות יעילה מ- SSRI לטיפול בהפרעות חרדה. לגבי האי שקט - בד"כ ברוב התרופות שעובדות על מערכת העצבים המרכזית יתכן ויהיה תופעה לוואי כזו, אבל לא בהכרח ואם כן אז באחוזים נמוכים. ניתן לנסות ובמקרה ויש תופעת לוואי ניתן להפסיק ללא דאגה. רק יש ליידע את הרופא המטפל שהתרופה גם משפיעה על סרטונין, ולכן יש לבדוק טוב את השילוב עם התרופות הקבועות שלך [במיוחד עם SSRI] מכיוון שיש חשש לאפקט סרטונרגי - שוב אין מניעה אבל מחייב מעקב. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי