מה ההבדל בין שתי תרופות לנזלת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/01/2021 | 17:00 | מאת: יפית

שלום רב מה ההבדל בין קולדקס טבע קולד לסינופד בהתקררות ועם נזלת אלרגית. מה יעיל יותר? תודה

שלום, ניתן לעיין באתר של כללית ולראות את ההרכב של קולדקס קולד : 1. פנילאפרין - תרופה סימפטומימטית (המגרה את מערכת העצבים הסימפתטית) המקילה על הגודש באף ובאוזניים ומרחיבה את הסימפונות). 2. כלורפנירמין - תרופה אנטי־היסטמינית מדור ישן המונעת עיטוש, נזלת, גרד ועיניים דומעות. 3. פרצטמול - לשיכוך כאבים ולהורדת חום. 4. קפאין - למניעת תופעות טשטוש שעלולות להיגרם מהחומר האנטי־היסטמיני כלורפנירמין. לעומת כך סינופיד הינה תרופה אשר רק מפחיתה גודש ע"י כיווץ כל דם - כלומר רק עובדת על המערכת הסימפטיתית.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי