תרופות להורדת סידן בדם

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/01/2021 | 07:38 | מאת: הלן

בוקר טוב, אמא שלי סיעודית ולוקחת הרבה תרופות. סידן בדם נמוך ולא עוזרים 4 כדורי סידן ביום. מבינה שזה שייך לאיזה שתרופה שלא נותנת ספיגה. האם אפונוטין יכול לעשות תופעה הזאות או איזה תרופות בדרך כלל לא נותנות ספיגה לסידן. תודה

שלום, רמת סידן בדם מושפעת מרמת אלבומין נמוכה, ולכן לא מסתכלים רק על ערך של סידן לבד אלא מתכננים את הרמה לפי רמת אלבומין בדם, כלומר אם רמת האלבומין נמוכה זה יגרום לסידן להיות נמוך, ואם אלבומין יעלה אז סידן יעלה. ולכן מקווה שההיפוקלצמיה אכן אמיתית ולא כתוצאה מאלבומין נמוך, ולכן נא ליידע את הרופא המטפל לעשות את החישוב הנכון במטרה לקבוע האם אכן יש היפוקלציה. בקשר ל- אפונוטין - בד"כ ההמלצה שלנו שחולים תחת טיפול כרוני בתרופה אמורים לשעות מבחן לצפיפות עצם ולפי זה לשקו תוספת של סידן מכיוון שהתרופה עלולה להשפיע על צפיפות העצם. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי