הפסקת פריזמה ילד בן 11

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/01/2021 | 22:49 | מאת: אביב

בני החל טיפול בפריזמה במינון של חצי כדור ליום בגלל או סי די , הוא נוטל חצי כדור כבר שבוע ןביומיים האחרונים יש לו יובש קיצוני אדום ושורף על כף היד . אני חושדת שזה מהפריזמה ורוצה להפסיק אך לא יודעת אם אני צריכה להפסיק לו בהדרגה כיוון שהוא נוטל רק שבוע ומינון נמוך או שאפשר פשוט להפסיק לאחר זמן קצר כזה? תודה רבה

שלום, יש לפנות לרופא במטפל במטרה לשלול אם אכן מדובר ברגישות שנובעת מהטיפול. לגבי הפסקה, שבוע ימים זאת לא תקופה ממושכת שמחייבת הפסקה בהדרגה, יש לציין שלפרזמה יש חומרי פירוק שיש להם פעילות פרמקולוגית דומה לפריזמה שנמשכת מספר ימים בתוך הגוף אפילו אחרי הפסקת הטיפול, ולכן מהבחינה הזו אין דאגה. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי