תרופות ללחץ דם התייעצות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/01/2021 | 18:25 | מאת: דניאל

דוקטור נכבד, סוכרת וי.ל.ד מאוזנים היטב. לל.ד נוטל וקטור 80 ולרקפרס 20. בעקבות ירידה במשקל קיימת ירידה בלחץ הדם ואני מתכוון לבקש מהרופא הפחתת התרופות. האם לדעתך עדיף לוותר על אחת מהתרופות הנ"ל או להשאר עם שתיהן ולהפחית את המינון שלהם? אני שואל בגלל ההגנה שהתרופות מספקות ללב ולכליות. חן חן אדוני

שלום, אכן אם יש ירידה במשקל אז תהיה ירידה בלחץ הדם [כל ירידה ביחידה אחת ב- BMI מורידה לחץ דם סיסטולי ב- 3 mmHg]. טיפול בלרקפרס איננו נותן הגנה ללב או לכליות בשונה מטיפול בוקטור, ולכן אם יש צורך בשינוי טיפולי אז הייתי מציע להפחית מינון של לרקפרס ולא וקטור. יש לציין שיעד המטרה של לחץ הדם אמור להיות מתחת ל- 130/80-85 ויש להימנע מלחצי דם נמוכים. יש לציין שטיפול בוקטור הינו מגן על הכליות בחולים סוכרתיים כאשר יש הופעת חלבון בשתן [דבר אשר מצביע על הפרעה בתפקוד הכלייתי], וההגנה על הלב כאשר יש אקו לב עם פעילות לב פחותה מ- 45%. חשוב מאוד לשים לב שכעת עם הירידה במשקל יש לערוך בדיקות דם עדכניות [לתפקוד כלייתי] ולעקוב אחרי תפקוד הכליות במיוחד שאת תחת טיפול בוקטור. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי