שאלה בנוגע לתרופות המחייבות שתיית כוס מלאה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/01/2021 | 14:25 | מאת: גילי

ד"ר שלום רב, אני רוצה להבין למה יש תרופות המחייבות בשתיית כוס מלאה? (למשל צפרודקס? ולמה יש תרופות, כמו ריבון, שבנוסף לכוס המלאה אסור לקחת אותן עם תרופות נוספות או עם אוכל? האם חיוב הכוס המלאה היא בגלל שרוצים שהן יתפרקו עמוק יותר במערכת העיכול? בתודה מראש גילי

שלום, כוס מלאה של מים על מנת להבטיח את התמוססות התרופה בצורה מספיקה באתר המיועד לספיגה במערכת העיכול. הפרדת חלק מהתרופות מאוכל, בגלל שאוכל עלול להפריע לספיגת התרופה ממערכת העיכול או לפעמים התרופה עלול להגיב עם מרכיבי התזונה ואז יש הפרעה בספיגת התרופה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי