שימוש רב שנים במשחות נגד אקנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/11/2020 | 00:59 | מאת: ירין

ד"ר שלום בן 29 מערך מגיל 18, כבר המןן שנים שאני משתמש על בסיס **יומי** במשחות נגד אקנה. בתחילה זה היה בנזמיצין במשך הרבה שנים עד התקופה שבה הייתה בעיה ביבוא שלו ועברתי מאז, גם כן כבר כמה שנים טובות, לשימוש במשחת בנזק (10% וגם 5%, בהתאם למה שיש במלאי). אני משתמש במשחות האלה כאמור כבר הרבה שנים. רציתי לשאול האם אין בכך סכנה. האם אין סכנה בכך שהמשחה נכנסת לזרם הדם ועלולה להשפיע על דברים מסויימים לרעה? שוב אדגיש - כבר 11 שנה בערך, על בסיס יום-יומי - מריחה אחת כל בוקר. תודה רבה, ירין.

שלום, אכן המשחות האלה לאורך זמן עלולות להיספג סיסטמתית למחזור הדם ולגרום לתופעות לוואי ! ולכן הטיפול במשחות האלה איננו מיועד לשימוש כרוני אלא לזמן מוגבל. מציע לך לפנות לרופא עור לבירור נוסף. רפואה שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי