2 שאלות בנוגע לפרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/10/2020 | 18:05 | מאת: ארז

בעקבות דלקת בשן, הרופא המליץ לי לקחת מוקסיפן לשבוע. במקביל כדי לשמור על חיידקים טובים מעוניין ליטול פרוביוטיקה (מודע שצריך שעתיים לפני או אחרי). שתי שאלות לי אליך: 2. אני משתמש בסוג פרוביוטיק דייג'סט של אלטמן - עם אנזימי עיכול. האם זה מתאים לקחת בתקופה שלוקח מוקסיפן? 1. הפרוביוטיקה הזו שלי כבר די ישנה, השתמשתי בה לראשונה לפני כמעט שנתיים. אבל רשום באריזה שהיא עדיין בתוקף - עד דצמבר 2020. האם זה בטוח להשתמש בכדורים שנותרו? הכדורים נשמרו כל התקופה במקום יבש בארון. אודה לתשובותיך בתודה,

שלום, 1. לגבי המלצה ליטול פרוביוטיקה במקביל לאנטיביוטיקה - אין המלצה מדעית לשילוב הנ"ל ! ולכן לא נוכל להמליץ על משהו שלא מבוסס מספיק בספרות המקצועית. 2. אם התכשיר נשמר בתנאי אחסון נאותים, אז ניתן להשתמש עד תאריך הפג תוקף. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי