מינון מקביל של נקסיום

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/10/2020 | 21:26 | מאת: שירי

שלום, עקב בקע סרעפתי וריפלוקס מאוד קשה נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום כבר לא עוזר לי כמו כעבר, והריפלוקס הוא חומצי.כשהוספתי 80 מ"ג פעם ביום נקסיום ובפעם השניה לקחתי 40 מ"ג כן היה שיפור... אבל ידוע לי שזה מינון שאסור לקחת. האם לדקסילנט יש יתרון על הנקסיום? ומהו המינון המקביל לנקיסום 40 מ"ג פעמיים ביום? והאם לוקחים גם פעמיים ביום? תודה מראש

שלום, אכן מדובר בחריגה ממינון של NEXIUM אבל לפעמים כאשר יש הטבה על מינון כזה ניתן לנסות להמשיך ביעוץ רופא גסטרו ! כי בחלק מהאבחנות ניתן לחרוג ממינון 80 מ"ג ליום. לגבי טיפול ב- דקסילנט ניתן ליטול מינון של 30 מ"ג פעם ביום ! חשוב לציין שמדובר בפורמולציה חדשה אשר משתחררת לאט לאורך 24 שעות , עם שחרור של התרופה בשני פיקים ובכך יש כיסוי לאורך היום. רפואה שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי