שאלה לגבי כדורי הרגעה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/06/2020 | 21:47 | מאת: בחור

אני בזמן האחרון מתמודד עם בעיות נפשיות, מטופל אצל פסיכולוגית. בפגישה האחרונה המצב שלי היה על הפנים, והמטפלת הציעה לי את האפשרות של לקיחת כדורי הרגעה ללא פסיכיאטר, אלא לפנות לרופא משפחה. היא אמרה שזה זמני כדי לנקות את הראש, אולי אפילו לבקש משהו טבעי -מעין קיקסטארט לטיפול. היא אמרה שאלה אותם כדורים אבל צריך לחכות פחות זמן אם אתה הולך לרופא משפחה ולא פסיכיאטר. עכשיו היא לא נתנה לי אבחנה ולא כלום.... זה יהיה דבר נכון לקחת כדורים מבלי שבאמת רשמית אבחנו אותי במשהו? תודה!

כן חשוב שרופא פסיכיאטר (לא רופא משפחה) יעשה אבחון מדויק ויקבע אם יש צורך בטיפול כן או לא, מכיוון שתרופות להרגעה יש להן תופעות לוואי וכאשר תרצה להפסיק ליטול יש סיכון לתסמיני גמילה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי