טיפות אופטלגין מתחת ללשון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/06/2020 | 08:59 | מאת: יוסי

מותר לקחת טיפות אופטלגין מתחת ללשון? סובל מכאב כרוני ולפעמים בהתקפי כאבים מעדיף לפנות לכדורים הלא נרקוטים, אופטלגין ברמות כאב מסוימות עוזר לי במיוחד הטיפות, השאלה אם מתחת ללשון ההשפעה תהיה מהירה יותר. תודה מראש

אכן מתן תרופות מתחת ללשון בעל ספיגה יותר טוב, עם פחות סיכוי לפירוק עד להגעה למחזור הדם. בקשר לאופטלגין לא אמור להיות הבדל משמעותי בין אם ליטול מתחת ללשון או דרך מערכת העיכול מסיבות פרמקוקינטיות. לגבי התכשיר אין התייחסות למתן מתחת ללשון בספרות המקצועית.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי