שילוב דוקסילין וציפרודקס עם אלכוהול לטווח ארוך

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/06/2020 | 21:41 | מאת: אני

שלום רב, אובחנתי עם מיקובקטריום ונדמה שאאלץ לקחת את האנטיביוטיקות הנל בין שישה שבועות לחצי שנה. אציין שלצערי הרב אני סובל מהתמכרות לאלכוהול ושותה כשני בקבוקי יין לבן מדי יום. מה עלי לעשות והאם ההשפעה האנטיביוטית נותרת בעינה.

שלום, קודם כל יש לערוך את הטיפול מחדש עם הרופא המטפל שלך לגבי שילוב של שתי האנטיביוטיקות. ולציין את עניין האלכוהול. לגבי ציפרודקס אין בעיה, אבל לגבי דוקסילין יותר בעייתי מכיוון שמדובר בתרופה שמתפרקת ומפונת בעיקר ע"י הכבד, ובשילוב עם אלכוהול זה עלול להגביר את הסיכון לפגיעה כבדית. נא לשקול חלופה טיפולית.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי