שימוש ממושך מאוד ברוקסט

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/05/2020 | 12:10 | מאת: אריק

שלום. יש לי שכן מבוגר מאוד שאני עוזר לו בסידור התרופות לכל השבוע, האיש לוקח 15 כדורים ביום והוא לא רואה טוב אז אני עוזר לו בסידור כל הכדורים בקופסא ע"פ כמות יומית. את כל הכדורים שהוא לוקח הוא מקבל במרשמים קבועים. אחד הכדורים שהוא נוטל במינון יומי (אחד ליום) הוא רוקסט. אני מסדר לו את הכדורים כבר 3 חודשים והוא לוקח את אותם כדורים קבועים הרבה זמן לפני שאני התחלתי לסדר אותם, מה שאומר שאת הרוקסט הוא לוקח כל יום כבר תקופה ארוכה מאוד, לפחות חצי שנה. זה לא מסוכן? מדובר בכדור ממכר. אמרתי לו לפני כמה שבועות שאני חושב שהוא צריך לדבר עם הרופאה שלו על הכדור הזה, אבל הוא בכלל לא הולך לרופאה... הוא רק מבקש בטלפון חידושי מרשמים. בשורה התחתונה אני רוצה לדעת אם זה לא מסוכן לו? תודה מראש על העזרה.

שלום, אכן יש צורך בהערכת הטיפול התרופתי מחדש. סביר מאוד להניח שיש חלק לא מבוטל מהתרופות שהוא נוטל אין צורך בהן. ריבוי התרופות (נקרא פוליפרמסי) נוצר בגלל חוסר מודעות של המטופלים ולצערנו הרב של הצוות המטפל. אין הצדקה למתן טיפול ברוקסט באופן כרוני. יש לפנות לרופא/ה המטפל/ת במטרה לערוך שינוי בטיפול שניתן. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי