כדור שכתוב בעלון לצרכן שאסור לחצות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/02/2020 | 22:47 | מאת: יעקב

שלום וברכה. רציתי לשאול האם לכדור שינה נוקטורנו 3.75 יש שיחרור מושהה? אם לא, אז מדוע כתוב בעלון לצרכן שאסור לחצות אותו? אני סובל מבעיות שינה ומתקשה להירדם בסביבות פעמיים בשבוע, כל פעם מסיבה אחרת. אני לוקח רק חצי כדור כי אני חושש מתופעות הלוואי לטווח הארוך של התרופה. גם חצי כדור בד"כ עוזר לי להירדם רק שאני צריך לבלוע מהר כי יש לו טעם מר באופן מזעזע. האם יש סיכון בכך? עלול לגרום נזק לגרון/וושט?

לפי ההנחיות רשום שאין לחצות. אבל מדובר בכדור ללא שחרור מושהה ועיקרונית ניתן לחצות. בקליניקה לפעמים חוצים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי